Ο λιναρόσπορος είναι φυτικό προϊόν το οποίο περιέχει φαινόλες, Ω3, 6, 9 λιπαρά οξέα και την ουσία λιγνίνη. Είναι πλούσιος σε μαγγάνιο, διαιτητικές ίνες, μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνη Β6, χαλκό και...
Κέικ με λιναρόσπορο και κράνμπερι
Υλικά συνταγής
- 600γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. μαργαρίνη
- 1½ φλιτζ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα γαρίφαλο
- 1½ κ.γ. σόδα
- ½ φλιτζ. κράνμπερι αποξηραμένα
- 1 φλιτζ. καρυδόψιχαΤα καρύδια αφού αφαιρεθεί το σκληρό εξωτερικό τους τσόφλι.
- 4 κ.σ. λιναρόσπορος κοπανισμένος
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
- 1 φλιτζ. πορτοκάλι (φρέσκος χυμός)
- ½ φλιτζ. μπράντι
- 2 βανίλιες (προαιρετικά)
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 12 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κάδο του μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο., το χυμό και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. πορτοκαλιού, την σόδα (την οποία διαλύουμε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και με προσοχή πάνω από τον κάδο του μίξερ γιατί θα αφρίσει), την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε τα κράνμπερι με τον λιναρόσπορο, τα καρύδια και δύο κουταλιές αλεύρι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα. στο κάδο του μίξερ και εναλλάξ προσθέτουμε το μπράντι.
- Τέλος προσθέτουμε το μείγμα με τα κράνμπερι κι ανακατεύουμε απαλά. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε πασπαλίζονταςΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με άχνη προαιρετικά.
Το βίντεο της συνταγής
Αυτό το ήξερες
Τα κράνμπερι φυτρώνουν κατά κύριο λόγο στην Αμερική και στη βόρεια Ευρώπη. Είναι πλούσια σε βιταμίνες C, D, σίδηρο και κάλιο. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης τα κράνμπερι είναι φτωχά σε θερμίδες. Τα κόκκινα...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 15520
Εμφανίσεις σήμερα: 5
Νέο σχόλιο