Μαρμελάδα αχλάδι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό αχλάδια
  • 800γρ. ζάχαρη
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • ⅓ φλιτζ. νερό
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: Βγάζει περίπου ποσότητα 3 φλιτζανιών.

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε από φλούδες και κουκούτσια τα αχλάδια και τα περνάμε από μπλέντερ.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Προσέχουμε να μη βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το μείγμα μας.
  4. Αφού λιώσει η ζάχαρη, βράζουμε δυνατά για περίπου 1 ώρα.
  5. Ελέγχουμε αν έδεσε όσο επιθυμούμε και τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.
  6. Αφού κρυώσει, σφραγίζουμε τα βάζα.

Αυτό το ήξερες

  Οι σπιτικές μαρμελάδες θεωρούνται καλύτερες από αυτές του εμπορίου, καθώς δεν περιέχουν συντηρητικά, χημικά πρόσθετα & χρωστικές. Στις σπιτικές μαρμελάδες επιλέγουμε εμείς τα υλικά μας (...
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι...
Η αντιστοιχία φρούτου ζάχαρης είναι ή 50-50 ή μικρότερη. Τα τελευταία χρόνια οι νοικοκυρές προτιμούν να κάνουν τις μαρμελάδες με αντιστοιχία 2 προς 1 ή και 3 προς 1. Ανάλογα με το πόσο γλυκιά την...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγη κανέλα σκόνη για άρωμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 10112 Εμφανίσεις σήμερα: 5