Μαρμελάδα σύκο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ κιλό σύκα (ζυγισμένα αφού τα καθαρίσουμε)
  • ⅔ φλιτζ. πορτοκάλι (ο χυμός του)
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κρασί γλυκό (λευκό ή κόκκινο)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 βάζα των 250γρ.

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα σύκα καλά και τα καθαρίζουμε εξωτερικά. Αν τα σύκα έχουν πολύ μαλακή φλούδα, μπορούμε να την αφήσουμε. Τα ψιλοκόβουμε ή τα περνάμε από μπλέντερ.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε τα σύκα, το κρασί, το χυμό πορτοκαλιού και σιγοβράζουμε σκεπασμένα για περίπου 20 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε και προσέχουμε να μην βράσει το μείγμα μας όσο διαλύουμε την ζάχαρη. Αφού λυώσει η ζάχαρη, ανεβάζουμε την θερμοκρασία και βράζουμε με προσοχή μέχρι να δέσει η μαρμελάδα, περίπου άλλα 20-30 λεπτά. Προσθέτουμε τέλος το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε 1 λεπτό στη φωτιά και έπειτα αποσύρουμε.
  4. Βάζουμε ζεστή την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα σφραγίζουμε, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τα αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Αυτό το ήξερες

Το σύκο δεν υπάρχει τυχαία στο διαιτολόγιο των Ελλήνων από την αρχαιότητα. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, προκαλεί δηλαδή έντονο το αίσθημα του κορεσμού και βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου. Ο...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5909 Εμφανίσεις σήμερα: 2