Κολοκύθα γεμιστή

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κολοκύθα στρογγυλή
  • 2-3 μήλα κομμένα σε ζάρια
  • 10 χουρμάδες σε κύβους
  • ½ φλιτζ. καρύδια σπασμένα
  • ½ κ.γ.κανέλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • ¼ φλιτζ. καστανή ζάχαρη
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε την κολοκύθα από πάνω φτιάχνοντας ένα καπάκι. Καθαρίζουμε εσωτερικά την κολοκύθα.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Γεμίζουμε την κολοκύθα και ψήνουμε στους 180οC για 30 λεπτά με το καπάκι δίπλα στην κολοκύθα και 30 λεπτά με 1 ώρα με το καπάκι κλειστό μέχρι να μαλακώσει.
  3. Σερβίρουμε με παγωτό προαιρετικά με παγωτό βανίλια.

Αυτό το ήξερες

Η κολοκύθα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, στα οποία οφείλεται και το χρώμα της. Επίσης, περιέχει βιταμίνες A, C και μαγνησίο. Οι σπόροι της είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και λιπαρών οξέων...
Το μήλο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, φλαβονοειδείς ουσίες, κάλιο και βιταμίνη C. Οι φυτικές του ίνες συμβάλλουν στη συγκράτηση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης και στην καλή...
Η σταφίδα διακρίνεται σε δύο είδη, την μάυρη και την άσπρη. Η πιο γνωστή ποικιλία από τις μαύρες είναι η Κορινθιακή, ενώ η άσπρη λέγεται και σουλτανίνα. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι έχει...
Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...
Οι χουρμάδες είναι ένα από τα πιο θρεπτικά αποξηραμένα φρούτα. Οι χουρμάδες είναι καλή πηγή σιδήρου, καλίου και ασβεστίου και βέβαια φυτικών ινών, με αποτέλεσμα να βοηθούν σημαντικά όσους...

Σχόλια

Από τον cookmik την ημ/νία 10/31/2016 - 11:15
Επίκαιρη και ιδιαίτερη συνταγή:)

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2785 Εμφανίσεις σήμερα: 3