Μπουκατίνι με κόκκινη σάλτσα, αμύγδαλα και παρμεζάνα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τα ζυμαρικά

  • 500γρ. μπουκατίνι (ένα πακέτο)
  • νερό (5L για το βράσιμο)
  • 50γρ. αλάτι

για τη σάλτσα

  • 500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 90γρ. αμύγδαλα άσπρα
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
  1. Kαβουρντίζουμε τα αμύγδαλα.
  2. Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  3. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 - 20 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
  4. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα αμύγδαλα να πάρουν μία βράση.
  5. Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  6. Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.
  7. Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά.
  8. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Πρόκειται για εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βιταμινών, όπως όλοι οι ξηροί καρποί. Τα αμύγδαλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν θέλουμετα ζυμαρικά να έχουν περισσότερο άρωμα, τα βράζουμε σε ζωμό λαχανικών .

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3804 Εμφανίσεις σήμερα: 1