Η διατροφική αξία των καρυδιών

Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης πέτρας στα νεφρά, περιορίζει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επισοδείων και του εμφράγματος, ενώ έχουν και αντικαρκινική δράση. Η κατανάλωση καρυδιών προσφέρει επίσης ποιοτικό ύπνο.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Βιενέζικη βασιλόπιτα
Βιενέζικη βασιλόπιτα

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Κέικ

Ισλί
Ισλί της γιαγιάς

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Vegetarian, Νηστίσιμες, Γλυκά, Ταψιού - Σιροπιαστά

Μηλόπιτα με σμέουρα
Μηλόπιτα με σμέουρα

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Κέικ

Ζυμαρικά με γκοργκοντζόλα και καρύδια
Ζυμαρικά με γκοργκοντζόλα και καρύδια

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες

Κορμός (μωσαϊκό) με νιφάδες βρώμης

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Σοκολατοειδή

Καριόκες
Καριόκες

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Γλυκά, Σοκολατοειδή

Ψητά μήλα με ξηρούς καρπούς
Ψητά μήλα με ξηρούς καρπούς

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Γλυκά, Φρούτων

Σαλάτα με καρύδια και πορτοκάλι
Σαλάτα με καρύδια και πορτοκάλι

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Σαλάτες, Σαλάτες ωμές