Στριφτή ταχινόπιτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 450γρ. φύλλο κρούστας
  • 300γρ. ταχίνι
  • 130γρ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 200γρ. καρύδια τριμμένα χοντρά
  • λίγο λάδι για άλειμμα (ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο)
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • άχνη για το πασπάλισμα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε σε μούλτι το ταχίνιΣάλτσα από σουσάμι με υψηλή διατροφική αξία. μαζί με το μέλι, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο.
  2. Αλείφουμε ένα στρόγγυλο ταψί με λίγο λάδι. Παίρνουμε ένα φύλλο, βάζουμε στην άκρη της μιας πλευράς του γέμιση και πασπαλίζουμε με καρύδια. Τυλίγουμε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις. χωρίς να τυλίγουμε σφιχτά γιατί θα φουσκώσει λίγο και η γέμιση.
  3. Ξεκινάμε το στρώσιμο των φύλλων από την εξωτερική πλευρά του ταψιού. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και φτιάχνουμε ένα μεγάλο σαλιγκάρι στο ταψί. Αλείφουμε με λίγο λάδι από πάνω τα φύλλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150oC-160oC, μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. η ταχινόπιτα. Θα χρειαστεί περίπου 35-40 λεπτά.
  4. Αφού κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με λίγη άχνη και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Ταχίνι («ταχίν» στα τούρκικα) ονομάζεται ο πολτός του σησαμιού. Είναι ένα αμιγώς φυσικό προϊόν και παρασκευάζεται από πολτοποιημένους σπόρους σησαμιού. Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα συστατικά που είναι...
Το ταχίνι είναι ένα προϊόν εξαιρετικής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσιο σε πρωτείνες, βιταμίνες Β και Ε, υδατάνθρακες, αμινοξέα, σίδηρο, φώσφορο και χαλκό. Η περιεκτικότητά του σε ψευδάργυρο και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 12962 Εμφανίσεις σήμερα: 2