Frozen yogurt με φρέσκα φρούτα χωρίς παγωτομηχανή

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 800γρ. γιαούρτι στραγγιστό light
  • 200γρ. νεκταρίνια (ζυγισμένα χωρίς κουκούτσι)
  • 100γρ. κεράσια (ζυγισμένα χωρίς κουκούτσι)
  • 100γρ. βερίκοκα (ζυγισμένα χωρίς κουκούτσι)
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 120γρ. ζάχαρη

Διαδικασία συνταγής

  1. Διαλύουμε τα φρούτα μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μίξερ μέχρι να έχουμε ένα πολτό. Βάζουμε το γιαούρτι και τον πολτό σε μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Βάζουμε το παγωμένο γιαούρτι στην κατάψυξη. Σε περίπου 2 ώρες το βγάζουμε απο την κατάψυξη και το χτυπάμε με μίξερ. Το ξαναβάζουμε στη κατάψυξη και σε περίπου 1 ώρα το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε με μίξερ. Το αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη.
  3. Αν έχουμε παγωτομηχανή απλά βάζουμε στη μηχανή για περίπου 20 λεπτά το μείγμα.
  4. Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα αν θέλουμε.

Αυτό το ήξερες

Το νεκταρίνι είναι διασταύρωση μήλου και ροδάκινου. Περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, που βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Επίσης, η περιεκτικότητα σε κάλιο συμβάλλει στη ρύθμιση...
Το γιαούρτι, κατά κύριο λόγο το παραδοσιακό γιαούρτι, είναι πλούσιο σε ασβέστειο και πρωτεΐνες. Το γιαούρτι κάνει καλό στην υγεία καθώς οι βάκιλοι που περιέχει εξυγιαίνουν την χλωρίδα του εντέρου και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4999 Εμφανίσεις σήμερα: 3