Δημητριακά με τόνο και καλαμπόκι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. μιξ δημητριακών (σκληρό σιτάρι, κριθάρι, μακρύκοκκο ρύζι κόκκινο (ή καστανό) (225γρ.) και φακές κόκκινες (25γρ.))
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
  • 1 φλιτζ. καλαμπόκι βραστό
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το μιξ σύμφωνα με τις οδηγίες μαγειρέματος που αναγράφονται στη συσκευασία.
  2. Αν φτιάξουμε το μιξ μόνοι μας, φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες κάθε δημητριακό ξεχωριστά. Ενδεικτικά, 1ώρα για το σιτάρι, 15-20 λεπτά για τις κόκκινες φακές , 45 λεπτά το μακρύκοκκο κόκκινο ρύζι. Για το καστανό ρύζι, μουλιάζουμεΜαλάκωμα τροφίμων μέσα σε υγρό. 1 ώρα και έπειτα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. λίγο λάδι σε κατσαρόλα, στραγγίζουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και αλάτι. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με λίγο νεράκι. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να ρουφήξει όλα τα υγρά.
  3. Βάζουμε όλα τα δημητριακά σε μια μπασίνα, να κρυώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε στη σαλάτα και τα υπόλοιπα υλικά, τον τόνο, το καλαμπόκι, τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι.
  4. Περιχύνουμε με το λεμόνι και το ελαιόλαδο, στο οποίο έχουμε προσθέσει αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή κρύα.

Αυτό το ήξερες

Το καλαμπόκι είναι από τα δημοφιλέστερα σιτηρά στον κόσμο. Όχι άδικα, καθώς παρέχει στον οργανισμό μας φυτικές ίνες, πλήθος βιταμινών (A,C,Β), φολλικό οξύ και μεταλλικά στοιχεία. Το καλαμπόκι βοηθά...
Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D. Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών. Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
Τα όσπρια σε συνδυασμό με τα δημητριακά (φακές, φασόλια, ρεβίθια κ.α. σε συνδυασμό με ρύζι, κινόα, στάρι κ.α.) εκτός από νόστιμα είναι ένα πιάτο με ιδιαίτερη διατροφική αξία. Ο συνδυασμός αυτός δίνει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1614 Εμφανίσεις σήμερα: 0