Αυγά γεμιστά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 8 αυγά βρασμένα
  • 3 φέτες μπέικον
  • ⅓ φλιτζ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά πράσινη (προαιρετικά για ντεκόρ)
  • 1 πιπεριά κόκκινη (προαιρετικά για ντεκόρ)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το μπέικον και το τσιγαρίζουμεΣε δυνατή φωτιά, δίνω χρώμα σε κάποιο τρόφιμο, π.χ. τσιγαρίζω το κρεμμύδι.. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το μπέικον και κόβουμε τα αυγά στη μέση.
  2. Αφαιρούμε τους κρόκους από τα αυγά και τους πολτοποιούμε. Προσθέτουμε μαγιονέζα, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το μπέικον και το φρεσκο κρεμμύδι και γεμίζουμε τα αυγά.
  3. Αφήνουμε τα αυγά στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες. Σερβίρουμε προσθέτοντας προαιρετικά ένα κομμάτι πιπεριάς από πάνω.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Μπορούμε να φτιάξουμε τη συγκεκριμένη συνταγή με τα πασχαλινά αυγά που θα μείνουν σπασμένα απο το βράδυ της Ανάστασης. Είναι δελεαστικός μεζές και για το Πασχαλιάτικο τραπέζι και για την δεύτερη μέρα του Πάσχα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5029 Εμφανίσεις σήμερα: 6