Γιατί να τρώμε ψάρια;

Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών οξέων στον οργανισμό, διαπιστώνεται τελικά ότι οι ουσίες αυτές:

Εμποδίζουν τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας.

Μειώνουν τη σύνθεση λιποπρωτεϊνών πολύ χαμηλής πυκνότητας από το συκώτι και συμβάλλουν στη γρήγορη απομάκρυνσή τους από τον οργανισμό.

Μειώνουν την τιμή των τριγλυκεριδίων στο αίμα, αναστέλλοντας πιθανή σύνθεσή τους μέσα στο συκώτι.

Συμβάλλουν στην αύξηση κατά 5 – 10% της HDL («καλής») χοληστερόλης.

Είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου των εμβρύων και των νηπίων.

Συμβάλλουν στην οξύτητα της όρασης, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου των παιδιών.

Ψάρια πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα είναι τα λιπαρά ψάρια του κρύου νερού, όπως σκουμπρί, σολωμός, σαρδέλα, πέστροφα, κολιός και ρέγκα.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Φαγκρί με λαχανικά στο φούρνο
Φαγκρί με λαχανικά στο φούρνο

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια

Φαγκρί στο φούρνο

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια

Φιλέτο σολομός με καρότα στο φούρνο
Φιλέτο σολομός με καρότα στο φούρνο

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια

Μπρουσκέτες με ταρτάρ σολομού
Μπρουσκέτες με ταρτάρ σολομού

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Κρύα ορεκτικά

Κολιοί στον φούρνο με ντοματούλα
Κολιοί στον φούρνο με ντοματούλα

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια

Ψητές τσιπούρες
Ψητές τσιπούρες

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια

Δημητριακά με τόνο και καλαμπόκι
Δημητριακά με τόνο και καλαμπόκι

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Σαλάτες, Σαλάτες ωμές, Σαλάτες οσπρίων, Όσπρια

Κολιοί πλακί
Κολιοί πλακί

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια