Γαλατόπιτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. φύλλο εμπορίου για πίτα
  • 2 κιλά γάλα
  • 3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 κοφτή κ.γ. κανέλα
  • 4 αυγά
cookmik
Ποσότητα: 1 ταψί

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το αλεύρι, το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  2. Μόλις πήξει ρίχνουμε την κανέλα και το βούτυρο.
  3. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 15 λεπτά περίπου και ρίχνουμε σιγά-σιγά τα 3 αυγά χτυπημένα ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Λαδώνουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα τοποθετούμε όλα στο ταψί.
  5. Προσθέτουμε από πάνω το μίγμα μας. Αν περισσεύουν φύλλα έξω από το ταψί τα τυλίγουμε.
  6. Χτυπάμε ένα αυγό και με τη βοήθεια του πινέλου το περιχύνουμε από πάνω.
  7. Ψήνουμε στους 200οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
  8. Αν ανοίξουμε δικό μας φύλλο, θα χρειαστούμε περίπου 6 φύλλα.

Αυτό το ήξερες

Το γάλα αποτελεί τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας, καθώς αποτελεί την πρώτη και μοναδική τροφή για τον άνθρωπο (και όχι μόνο) κατά το πρώτο στάδιο της ζωής του. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε πρωτεΐνες,...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Τα έτοιμα φύλλα χρειάζονται λιγότερο λάδωμα σε σχέση με τα φύλλα που ανοίγουμε μόνοι μας.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 11995 Εμφανίσεις σήμερα: 1