Αρωματική φακοσαλάτα με τόνο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 350γρ. φακές
  • 200γρ. τόνος σε κονσέρβα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 τριμμένα καρότα
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης ψητές
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • ½ πορτοκάλι (ο χυμός του)
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βράζουμε για 5 λεπτά τη φακή και πετάμε το νερό. Σε κατσαρόλα με καινούριο νερό, βάζουμε ξανά τη φακή, το κρεμμύδι ολόκληρο και τα φύλλα δάφνης και μαγειρεύουμε μέχρι να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. η φακή.
  2. Αφαιρούμε το κρεμμύδι και τα φύλλα δάφνης, σουρώνουμε τη φακή και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, τα καρότα, τον άνηθο και τον τόνο.
  4. Ετοιμάζουμε το dressing, χτυπώντας το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το πορτοκάλι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και το προσθέτουμε στο μπολ.
  5. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον τόνο με καπνιστό σολομό.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4824 Εμφανίσεις σήμερα: 10