Σαλάτα δημητριακών με αβοκάντο και μυρωδικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. μιξ δημητριακών (σκληρό σιτάρι, κριθάρι, μακρύκκοκο ρύζι κόκκινο (ή καστανό) (225γρ.) και φακές κόκκινες (25γρ.))
  • 1 αβοκάντοΕξωτικό φρούτο που καλλιεργείται στην Νότια & Κεντρική Αμερική. Χρησιμοποιείται κυρίως σε σαλάτες και συνδιάζεται τέλεια με μπλέ τυριά.  κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 λεμόνια (ο χυμός του)
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-3 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βράζουμε τα δημητριακά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, αλλά όχι εντελώς,σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  2. Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Κόβουμε μέσα το αβοκάντοΕξωτικό φρούτο που καλλιεργείται στην Νότια & Κεντρική Αμερική. Χρησιμοποιείται κυρίως σε σαλάτες και συνδιάζεται τέλεια με μπλέ τυριά.  και προσθέτουμε το καρότο και τα δημητριακά. Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή κρύα.

Αυτό το ήξερες

Τα όσπρια σε συνδυασμό με τα δημητριακά (φακές, φασόλια, ρεβίθια κ.α. σε συνδυασμό με ρύζι, κινόα, στάρι κ.α.) εκτός από νόστιμα είναι ένα πιάτο με ιδιαίτερη διατροφική αξία. Ο συνδυασμός αυτός δίνει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3775 Εμφανίσεις σήμερα: 3