Φακές σαλάτα με τόνο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. φακές
  • 300γρ. τόνος
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 4 κ.σ. κοφτές κάπαρη
  • 1 κ.σ. κοφτή δυόσμος ξερός
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κοχλάζον αλατισμένο νερό βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τις φακές για περίπου 30 λεπτά (ανάλογα με το πόσο βραστερές είναι). Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αν χρησιμοποιούμε χύτρα, βάζουμε τις φακές στη χύτρα και τις βράζουμε για 3 -4λεπτά μετά την άνοδο της βαλβίδας (ανάλογα με το μοντέλο της χύτρας). Κατεβάζουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν σε μια μπασίνα.
  2. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατευτούμε καλά.
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ρίχνουμε στη μπασίνα. Προσθέτουμε τον τόνο και το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
  4. Σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Οι φακές είναι πλούσιες σε σίδηρο και φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερίνης. Ακόμα, είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε μαγνήσιο και...
Η βιταμίνη C βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου απο τον οργανισμό. Πιο συγκεκριμένα, τροφές πλούσιες σε σίδηρο (συκώτι, φακές, φασόλια, αρακάς, όσπρια γενικότερα, γαρίδες, καλαμάρια, μαλάκια...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 7487 Εμφανίσεις σήμερα: 4