Διεγείρει τους υποδοχείς της ινσουλίνης και αυξάνει την ικανότητα των κυττάρων να χρησιμοποιούν γλυκόζη. Έτσι, μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 να ρυθμίσουν το σάκχαρο του αίματος...
Ισλί της γιαγιάς
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 2 ποτήρια λιωμένη φυτίνη
- 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
- 1½ποτήρι νερό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- ½ φλιτζ. ζάχαρη
- 1-1½ κιλό (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για τη γέμιση
- ½ κιλό καρύδια
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
για το σιρόπι
- 4 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- 1 λεμόνι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 70-80 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε λεκάνη τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Η ζύμη θέλουμε να είναι μαλακή αλλά να πλάθεται έτσι ώστε να μπορούμε να κεντίσουμε τα ισλί μας. Καλό είναι ο χώρος που θα τα φτιάξουμε να μην έχει ζέστη.
- Ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση σε μπολ. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 70-80 μικρά ζυμαράκια και ανοίγουμε το καθένα με το χέρι στην παλάμη μας. Θέλουμε να ανοίξει όσο η παλάμη μας και λίγο παραπάνω. Βάζουμε ένα κουταλάκι κοφτό από τη γέμιση και κλείνουμε σε τρίγωνο.
- Η πλευρά που κάνουμε την ένωση μπαίνει κάτω στο ταψί. Από την άλλη πλευρά κεντάμε το ισλί με το ειδικό τσιμπίδι. Αν δεν έχουμε τσιμπίδι κεντάμε με πιρουνάκι, οδοντογλυφίδα ότι βολεύει την κάθε νοικοκυρά.
- Βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή βουτυρωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40-45 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο. Αν ροδίσουν ελαφρά είναι έτοιμα. Αφήνουμε τα ισλί να κρυώσουν. Μπορούμε αν θέλουμε να τα σιροπιάζουμε λίγα-λίγα για να είναι φρέσκα. Κάνουμε 2-3 τρύπες στην κάτω πλευρά από τα ισλί για να ρουφήξουν καλύτερα σιρόπι.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε τα υλικά μαζί και βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για 10 λεπτά. Σιροπιάζουμε. Προσθέτουμε το σιρόπι που περισεύει στο σκεύος που βάλαμε τα ισλί. Τα αλλάζουμε θέση για να μπαίνουν στο σιρόπι και αυτά που είναι πάνω πάνω. Σερβίρουμε σε πιατέλα πασπαλίζονταςΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με καρύδια.
Το βίντεο της συνταγής
Αυτό το ήξερες
Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 35044
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο