Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και σαν θυσία προς...
Κορμός (μωσαϊκό) με νιφάδες βρώμης
Υλικά συνταγής
- ½ κούπα βούτυρο
- 1 ½ κούπα ζάχαρη
- ½ κούπα γάλα
- 3 κούπες νιφάδες βρώμης
- 1 κούπα κακάο σκόνη
- ½ κούπα καρύδια ψίχα τριμμένα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 - 10 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλάκι βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το βούτυρο με την ζάχαρη και το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς.
- Προσθέτουμε κοσκινισμένο το κακάο, τη βρώμη και τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Σε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα πλάθουμε τον κορμό μας και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Αυτό το ήξερες
Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...
Η βρώμη ανήκει στα δημητριακά και η κατανάλωση της έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Οι νιφάδες βρώμης είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες (με σημαντικότερες τις β-γλυκάνες) και βιταμίνες του...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 29984
Εμφανίσεις σήμερα: 7
Νέο σχόλιο