Κορμός (μωσαϊκό) με νιφάδες βρώμης

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.6 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • ½ κούπα βούτυρο
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • ½ κούπα γάλα
  • 3 κούπες νιφάδες βρώμης
  • 1 κούπα κακάο σκόνη
  • ½ κούπα καρύδια ψίχα τριμμένα
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 - 10 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλάκι βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το βούτυρο με την ζάχαρη και το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς.
  2. Προσθέτουμε κοσκινισμένο το κακάο, τη βρώμη και τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  3. Σε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα πλάθουμε τον κορμό μας και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Αυτό το ήξερες

Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και σαν θυσία προς...
Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...
Η βρώμη ανήκει στα δημητριακά και η κατανάλωση της έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Οι νιφάδες βρώμης είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες (με σημαντικότερες τις β-γλυκάνες) και βιταμίνες του...

Σχόλια

Από τον chef-anonynous την ημ/νία 02/28/2018 - 18:59
Γιατί να βάλω βρώμη με τόση ζάχαρη?
Από τον cookefi την ημ/νία 03/02/2018 - 08:59
Χρησιμοποιούμε βρώμη αντί για μπισκότα για διάφορους λόγους! Γιατί θέλουμε να κάνουμε μια παραλλαγη του κλασσικού κορμού, γιατί θέλουμε να γλιτώσουμε την επιπλέον ζάχαρη και τα συντηρητικά απο τα μπισκότα, γιατί θέλουμε ένα γλυκάκι πλούσιο σε φυτικές ίνες και γιατί μας αρέσει η βρώμη! Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε την ζάχαρη ή να μειώσετε την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε.

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 12226 Εμφανίσεις σήμερα: 0