Βιενέζικη βασιλόπιτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.4 (8 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 3 αυγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • ½ κούπα χυμός λεμονιού και πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 κ.σ. καρύδια σπασμένα
  • 4 κ.σ. αμύγδαλα σπασμένα
  • 4 κ.σ. σταφίδες
  • 4 κ.σ. κουβερτούρα
  • 4 κ.σ. ινδική καρύδα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βουτυρώνουμε το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Αναμιγνύουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν. Με μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, και εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν και το χυμό λεμονιού πορτοκαλιού.
  3. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και την ινδική καρύδα αφού πρώτα τα ανακατέψουμε με λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
  4. Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη ζάχαρη.

Αυτό το ήξερες

Η σταφίδα διακρίνεται σε δύο είδη, την μάυρη και την άσπρη. Η πιο γνωστή ποικιλία από τις μαύρες είναι η Κορινθιακή, ενώ η άσπρη λέγεται και σουλτανίνα. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι έχει...
Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...
Πρόκειται για εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και βιταμινών, όπως όλοι οι ξηροί καρποί. Τα αμύγδλα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία...

Σχόλια

Από τον Κυριακηκουτσουδη την ημ/νία 12/29/2016 - 17:33
Πολυ ωραια φαινεται,θα κανω αυτην φετος!ελπιζω να ειναι ωραια οπωςφαινεται!καλη χρονια!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 15242 Εμφανίσεις σήμερα: 1