Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...
Σολομός με πικάντικη και γλυκιά σάλτσα καρότου και βασιλικό
Υλικά συνταγής
- 4 φιλέτα σολομού (250γρ./το καθένα)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. βασιλικός (ψιλοκομμένα φύλλα)
για τη σως
- ½ κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ. κοφτό πιπέρι κόκκινο καυτερό ή μπούκοβο
- 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- ½ ώριμη μπανάνα κομμένη σε φέτες
- 150ml γάλα καρύδας
- 1 λάιμ (ο χυμός του)
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και λίγο αλάτι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. για 5 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το τζίντζερΚυκλοφορεί σαν μπαχαρικό σε σκόνη αλλά και φρέσκο. Φρέσκο διατηρειται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο. Έχει γεύση φρουτώδη αρωματική και καυτερή., και μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το κάρυ σε σκόνη, το καγιένΠιπέρι κόκκινο καυτερό., το καυτερό κόκκινο πιπέρι και 1 σφηνάκι νερό. Μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τα καρότα, τη μπανάνα, αλάτι, και 2 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. ακάλυπτα, 15 λεπτά, μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν αρκετά.
- Κάνουμε πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. τη σάλτσα με τη βοήθεια ραβδομπλέντερ ή περνώντας την από μούλτι. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το χυμό λάιμ. Δίνουμε μια βράση και αν θέλουμε πιο απαλή υφή περνάμε τη σάλτσα από σουρωτήρι.
- Βγάζουμε το σολομό από το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 10 λεπτά. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φιλέτα σολομού για περίπου 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη σάλτσα στο τηγάνι. Αφήνουμε 1 λεπτό να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με φρέσκο βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το καρότο θεωρείται ότι κάνει πολύ καλό στην όραση, γεγονός που επιβεβαιώνει και η επιστημονική κοινότητα, ενώ έρευνες έχουν αποδείξει ότι βοηθά τον οργανισμό να απορροφά ευκολότερα το ασβέστιο.
Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4708
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο