Βελουτέ σούπα πεσκανδρίτσας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

Υλικά συνταγής

  • 1-1½ κιλό πεσκανδρίτσα
  • 1 κεφάλι σολομού
  • 1½ λίτρο νερό
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 πατάτες (προαιρετικά)
  • 1 ντομάτα ώριμη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 καρότα
  • 6-8 κόκκοι πιπέρι
  • 6-8 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κλωναράκι σέλινο
  • 2 κλαδάκια μαϊντανό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια από λέπια και εντόσθια. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό, 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, το κεφάλι του σολομού και την πεσκανδρίτσα. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το νερό).
  2. Βγάζουμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας τα ψάρια σε πιατέλα, περνάμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. που έχουμε στη κατσαρόλα από σήτα για να μην μείνει μέσα κανένα κοκκαλάκι και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Το μπαχάρι, τη δάφνη και το πιπέρι τα πετάμε.
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο, τη ντομάτα και τα κρεμμύδια, όλα σε κύβους μέτριου μεγέθους κομμένα. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν προσθέτουμε και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  4. Ταυτόχρονα, καθαρίζουμε τα ψάρια από τα κόκκαλα.
  5. Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά τα πολτοποιούμε με τη βοήθεια ραβδομπλέντερ ή σιγά-σιγά σε μούλτι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά χυμό λεμονιού τόσο όσο να είναι για τα προσωπικά μας γούστα ξινό.
  6. Τα καθαρισμένα ψάρια τα σερβίρουμε χωριστά ή τα προσθέτουμε κι αυτά στη σούπα.

Αυτό το ήξερες

Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Το βατραχόψαρο (πεσκανδρίτσα) είναι από τα καλυτέρα ψάρια. Η σάρκα του είναι σφιχτή πολύ άσπρη και έχει τη νοστιμιά του αστακού! 
Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού  καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2013 Εμφανίσεις σήμερα: 1