Σκορδαλιά με καρύδια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.4 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κεφάλι σκόρδο (6-7 σκελίδες)
  • 250γρ. ψίχα ψωμιού
  • 1 φλιτζ. καρυδόψιχαΤα καρύδια αφού αφαιρεθεί το σκληρό εξωτερικό τους τσόφλι. τριμμένη
  • ⅓ φλιτζ. ξύδι
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στραγγίζουμε καλά.
  2. Σε γουδί κοπανάμε τα σκόρδα με το αλάτι μέχρι να γίνουν αλοιφή. Προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού, το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σε κλωστή το λάδι και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.
  3. Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.
  4. Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε σε μίξερ τη σκορδαλιά. Βάζουμε στο μίξερ το ψωμί, τα καρύδια, το αλάτι και τα σκόρδα και τα αλέθουμε. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ξύδι και το ελαιόλαδο σε κλωστή.

Αυτό το ήξερες

Το σκόρδο είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά της μαγειρικής παρά την απωθητική μυρωδιά του. Εκτός όμως από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά έχει και αρκετές ευεργετικές ιδιότητες...
Οι πρώτοι που πάστωσαν μπακαλιάρο ήταν οι Βάσκοι και το ονόμασαν το ψάρι του βουνού. Στην Ελλάδα ο μπακαλιάρος έφτασε τον 15ο αιώνα. Η νηστεία της Σαρακοστής μας επιτρέπει να τρώμε ψάρι 2 φορές, του...
Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...

Σχόλια

Από τον Φριντα Τατσιωνα την ημ/νία 03/24/2019 - 15:01
Εξαιρετικες συνταγες.Απλες και καθημερινες!!!!!
Από τον cooklila την ημ/νία 03/24/2019 - 15:19
Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 21306 Εμφανίσεις σήμερα: 1