Τζατζίκι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αγγούρι τριμμένο
  • ½ ματσάκι άνηθος (ψιλοκομμένα φύλλα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 - 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Για το πιο γνωστό ορεκτικό της Ελλάδας: τρίβουμε το αγγούρι, το αλατίζουμε και το στραγγίζουμε καλά.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε στο ψυγείο. Όταν κρυώσει είναι έτοιμο.

Αυτό το ήξερες

Το σκόρδο είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά της μαγειρικής παρά την απωθητική μυρωδιά του. Εκτός όμως από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά έχει και αρκετές ευεργετικές ιδιότητες...
Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μεσογειακή κουζίνα και αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πλούσια πηγή ενέργειας. Έχει...
Το γιαούρτι, κατά κύριο λόγο το παραδοσιακό γιαούρτι, είναι πλούσιο σε ασβέστειο και πρωτεΐνες. Το γιαούρτι κάνει καλό στην υγεία καθώς οι βάκιλοι που περιέχει εξυγιαίνουν την χλωρίδα του εντέρου και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4219 Εμφανίσεις σήμερα: 4