Τζατζίκι με καρύδια και μυρωδικά

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αγγουράκια τριμμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 100γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 50ml ξύδι καλής ποιότητας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Τρίβουμε τα αγγουράκια και τα στύβουμε καλά τρίβοντας τα με αλάτι. Τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν τα υγρά τους.
  2. Ανακατεύουμε τα μυρωδικά με το γιαούρτι και προσθέτουμε το σκόρδο, τα καρύδια, τα αγγουράκια, το ξύδι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και δοκιμάζουμε στο αλάτι. Είναι πιθανό να μην χρειάζεται περισσότερο από αυτό που χρησιμοποιήσαμε όταν τρίβαμε τα αγγουράκια.
  3. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε ελαιόλαδο από πάνω και μερικά καρύδια προαιρετικά.

Αυτό το ήξερες

Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2925 Εμφανίσεις σήμερα: 0