Το σκόρδο είναι ένα από τα αγαπημένα υλικά της μαγειρικής παρά την απωθητική μυρωδιά του. Εκτός όμως από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά έχει και αρκετές ευεργετικές ιδιότητες...
Σέσκουλα σαλάτα με φέτα και λιαστή ντομάτα
Υλικά συνταγής
- 2 ματσάκια σέσκουλα
- 150γρ. φέτα τριμμένη
- 2 κ.σ. σουσάμι
- 8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
για τη βινεγκρέτ
- 60ml ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 120ml ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και κόβουμε τα σέσκουλα. Προσθέτουμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., τις λιαστές ντομάτες και το σουσάμι.
- Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ(Dressing) Σάλτσα που xρησιμοποιούμε στις σαλάτες και γίνεται κυρίως με λάδι και ξύδι.. Χτυπάμε σε μούλτι όλα τα υλικά μαζί. Περιχύνουμε την σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.
Αυτό το ήξερες
Τα σέσκουλα όπως όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα φύλλα τρώγονται κυρίως βρασμένα.
Οι λιαστές ντομάτες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και είναι το παραδοσιακό μέσο για να γευόμαστε, όλη τη χρονιά, το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό.
Το σουσάμι είναι γνωστό πως είναι άκρως ευεργετικό και θρεπτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο και σίδηρο. Περιέχει μικρή ποσότητα...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Την βινεγκρέτ μπορούμε να την έχουμε έτοιμη και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 14889
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο