Η ρόκα έχει διουρητικές, τονωτικές και καθαρτικές ιδιότητες, είναι πλούσια σε βιταμίνες C ,A ,Ε ασβέστειο και κάλιο. Όπως όλα τα λαχανικά με πράσινο χρώμα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
Θεωρείται...
Ρόκα με κρουτόν παρμεζάνα και λιαστή ντομάτα
Υλικά συνταγής
- 1 μεγάλο ματσάκι ρόκα
- 6 ντομάτες λιαστές
- ½ φλιτζ. κρουτόνΨωμί κομμένο σε σχήματα, κυρίως ζάρια και ψημένο ή τηγανισμένο. Συνοδεύει τέλεια σαλάτες και σούπες.
- ½ φλιτζ. παρμεζάνα
- 6 κ.σ. βινεγκρέτ μελιού
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τη ρόκα μας.
- Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας (βινεγκρέτ μελιού) μας και το ανακατεύουμε με τη ρόκα και τα υπόλοιπα υλικά, την τελευταία στιγμή.
Αυτό το ήξερες
"Ρόκα'' σημαίνει ''απάτη'' στην ορολογία των βοτάνων. Το φυτό πήρε αυτή την ονομασία, καθώς το βράδυ απελευθερώνει ένα υπέροχο άρωμα, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν αναδύει καμία μυρωδιά!
Για να διατηρήσουμε τη ρόκα αρκετές μέρες το ψυγείο, την πλένουμε, την αφήνουμε να στεγνώσει σε τρυπητό και την τοποθετούμε με απορροφητικό χαρτί σε τάπερ.
Σίγουρα όμως όσο πιο φρέσκια καταναλώνεται...
Οι λιαστές ντομάτες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και είναι το παραδοσιακό μέσο για να γευόμαστε, όλη τη χρονιά, το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 37956
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο