Ρόκα με κρουτόν παρμεζάνα και λιαστή ντομάτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.2 (6 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 μεγάλο ματσάκι ρόκα
  • 6 ντομάτες λιαστές
  • ½ φλιτζ. κρουτόνΨωμί κομμένο σε σχήματα, κυρίως ζάρια και ψημένο ή τηγανισμένο. Συνοδεύει τέλεια σαλάτες και σούπες.
  • ½ φλιτζ. παρμεζάνα
  • 6 κ.σ. βινεγκρέτ μελιού
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε πολύ καλά τη ρόκα μας.
  2. Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας (βινεγκρέτ μελιού) μας και το ανακατεύουμε με τη ρόκα και τα υπόλοιπα υλικά, την τελευταία στιγμή.

Αυτό το ήξερες

Η ρόκα έχει διουρητικές, τονωτικές και καθαρτικές ιδιότητες, είναι πλούσια σε βιταμίνες C ,A ,Ε ασβέστειο και κάλιο. Όπως όλα τα λαχανικά με πράσινο χρώμα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Θεωρείται...
"Ρόκα'' σημαίνει ''απάτη'' στην ορολογία των βοτάνων. Το φυτό πήρε αυτή την ονομασία, καθώς το βράδυ απελευθερώνει ένα υπέροχο άρωμα, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν αναδύει καμία μυρωδιά!
Για να διατηρήσουμε τη ρόκα αρκετές μέρες το ψυγείο, την πλένουμε, την αφήνουμε να στεγνώσει σε τρυπητό και την τοποθετούμε με απορροφητικό χαρτί σε τάπερ. Σίγουρα όμως όσο πιο φρέσκια καταναλώνεται...
Οι λιαστές ντομάτες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και είναι το παραδοσιακό μέσο για να γευόμαστε, όλη τη χρονιά, το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 24202 Εμφανίσεις σήμερα: 3