Ψητός σολομός με πικάντικη σάλτσα καρότου

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του σολομού και τα αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι, αφού το έχουμε αφήσει πρώτα να ζεσταθεί καλά και ψήνουμε για 12 λεπτά γυρίζοντας κάθε λίγο πλευρά.
  2. Παράλληλα, ετοιμάζουμε την πικάντικη σάλτσα. Στο τέλος, προσθέτουμε τα φιλέτα στη σάλτσα να πάρουν μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Αυτό το ήξερες

Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...
Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού  καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.
Το τσίλι έχει προέλευση από την κεντρική και νότια Αμερική, αλλά στις μέρες μας καλλιεργείται σχεδόν παντού. Η χρήση του ήταν διαδεδομένη στους Ινδιάνους, κυρίως για φαρμακευτική χρήση. Υπάρχουν πάρα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3001 Εμφανίσεις σήμερα: 0