Η καταγωγή του τσίλι.

Το τσίλι έχει προέλευση από την κεντρική και νότια Αμερική, αλλά στις μέρες μας καλλιεργείται σχεδόν παντού. Η χρήση του ήταν διαδεδομένη στους Ινδιάνους, κυρίως για φαρμακευτική χρήση. Υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες τσίλι, οι οποίες χωρίζονται κυρίως σε πέντε κατηγορίες: capsicumannum, capsicumpubescens, capsicumfrutescens, capsicumbaccatum και capsicumchinense.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Ψητός σολομός με πικάντικη σάλτσα καρότου
Ψητός σολομός με πικάντικη σάλτσα καρότου

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια

Σούπα γλυκοπατάτας με τσίλι
Σούπα γλυκοπατάτας με τσίλι

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Σούπες, Βελουτέ - Κρέμες, Σούπες λαχανικών

Ψαρόσουπα πικάντικη με ντομάτα

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια, Σούπες, Σούπες με ψάρια

Τσίλικονκάρνε (chili con carne)

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Κιμά

Σούπα κρέμα με τσίλι

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Σούπες, Βελουτέ - Κρέμες, Σούπες λαχανικών

Καυτερό ελαιόλαδο

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες

Πικάντικη σαλάτα με λάχανο και τσίλι

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Σαλάτες, Σαλάτες ωμές

Κοτόπουλο μαριναρισμένο με χυμό λάιμ και τσίλι

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά