Ομελέτα με μελιτζάνα, μανιτάρια και ρόκα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 4 αυγά
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε ζάρια
  • 1 μανιτάρι κομμένο σε φέτες
  • ½ πιπεριά κόκκινη σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζ. ρόκα
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1-2 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε δυνατή φωτιά στο ελαιόλαδο τη μελιτζάνα και μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Παράλληλα, χτυπάμε καλά τα αυγά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε καλά.
  2. Ανάβουμε το γκρίλ του φούρνου.
  3. Ρίχνουμε τα αυγά μας στο τηγάνι. Όταν η ομελέτα ξεκολλάει από το τηγάνι, την βγάζουμε από τη φωτιά.
  4. Βάζουμε το τηγάνι μας στην πάνω σχάρα του φούρνου για 3-4 λεπτά, να πάρει χρώμα από πάνω. (Αν το τηγάνι μας δεν είναι εξ’ ολοκλήρου μεταλλικό, αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα του φούρνου και εκτός το χερούλι του τηγανιού).
  5. Πλένουμε τη ρόκα και την ανακατεύουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και αλάτι. Την προσθέτουμε ωμή πάνω από την ομελέτα και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η ρόκα έχει διουρητικές, τονωτικές και καθαρτικές ιδιότητες, είναι πλούσια σε βιταμίνες C ,A ,Ε ασβέστειο και κάλιο. Όπως όλα τα λαχανικά με πράσινο χρώμα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Θεωρείται...
Οι αφροδισιακές ιδιότητες της ρόκας είχαν διαπιστωθεί από τους αρχαίους αιγύπτιους και ήταν γνωστές και στους ρωμαίους. Οι στρατιώτες απαγορευόταν να τρώνε ρόκα για να μην παρεκτρέπονται ερωτικά...
"Ρόκα'' σημαίνει ''απάτη'' στην ορολογία των βοτάνων. Το φυτό πήρε αυτή την ονομασία, καθώς το βράδυ απελευθερώνει ένα υπέροχο άρωμα, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν αναδύει καμία μυρωδιά!
Για να διατηρήσουμε τη ρόκα αρκετές μέρες το ψυγείο, την πλένουμε, την αφήνουμε να στεγνώσει σε τρυπητό και την τοποθετούμε με απορροφητικό χαρτί σε τάπερ. Σίγουρα όμως όσο πιο φρέσκια καταναλώνεται...
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1838 Εμφανίσεις σήμερα: 1