Ομελέτα με μανιτάρια, πιπεριές και κρεμμύδι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2-3 αυγά
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 2 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο

Διαδικασία συνταγής

  1. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με πηρούνι ή αυγοδάρτη και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι.
  2. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα υλικά στο τηγάνι προσθέτουμε τα αυγά.
  3. Με τη βοήθεια ξύλινης κουτάλας ανακατεύουμε στο κέντρο την ομελέτα και έπειτα την αφήνουμε να ψηθεί. Μόλις ψηθεί απο τη μια πλευρά αν μας αρέσει ξεροψημένη την αναποδογυρίζουμε να πάρει χρώμα και απο την άλλη πλευρά.
  4. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας.

Αυτό το ήξερες

Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 23340 Εμφανίσεις σήμερα: 8