Μελομακάρονα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (11 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 1 ποτήρι άχνη ζάχαρη
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. λιωμένη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • 3 κ.σ. κονιάκ ή μπράντι
  • 8 ποτήρια αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1 κ.γ. γεμάτο κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα (για πασπάλισμα)

για το σιρόπι

  • 3 ποτήρια νερό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 κ.σ. γεμάτες μέλι
  • 1 κανέλα ξύλο
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
cookefi
Ποσότητα: 60 τεμάχια περίπου

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί, εκτός από τα καρύδια και πλάθουμε στο σχήμα και στο μέγεθος που θέλουμε τα μελομακάρονα.
  2. Τα στρώνουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Τα ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. όλα τα υλικά μαζί για 7 με 8 λεπτά. Όσο το σιρόπι είναι ζεστό βουτάμε τα μελομακάρονα μέσα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν μας αρέσουν πολύ μελωμένα και μαλακά τα αφήνουμε για 3 λεπτά.
  4. Αν το σιρόπι αρχίσει να κρυώνει το ζεσταίνουμε ελαφρά χωρίς να πάρει βράση.
  5. Στρώνουμε τα μελομακάρονα σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
  6. Για μεγαλύτερη ποικιλία, μπορούμε να ετοιμάσουμε μερικά μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας.

Το βίντεο της συνταγής

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 11411 Εμφανίσεις σήμερα: 2