Μελομακάρονα
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 1 ποτήρι άχνη ζάχαρη
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 ποτήρι μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. λιωμένη
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- ½ λεμόνι (ο χυμός του)
- 3 κ.σ. κονιάκ ή μπράντι
- 8 ποτήρια αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- 1 κ.γ. γεμάτο κανέλα
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο
- ½ κ.γ. σόδα
- 1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα (για πασπάλισμα)
για το σιρόπι
- 3 ποτήρια νερό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 3 κ.σ. γεμάτες μέλι
- 1 κανέλα ξύλο
- ½ λεμόνι (ο χυμός του)
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 60 τεμάχια περίπου
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί, εκτός από τα καρύδια και πλάθουμε στο σχήμα και στο μέγεθος που θέλουμε τα μελομακάρονα.
- Τα στρώνουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Τα ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. όλα τα υλικά μαζί για 7 με 8 λεπτά. Όσο το σιρόπι είναι ζεστό βουτάμε τα μελομακάρονα μέσα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν μας αρέσουν πολύ μελωμένα και μαλακά τα αφήνουμε για 3 λεπτά.
- Αν το σιρόπι αρχίσει να κρυώνει το ζεσταίνουμε ελαφρά χωρίς να πάρει βράση.
- Στρώνουμε τα μελομακάρονα σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
- Για μεγαλύτερη ποικιλία, μπορούμε να ετοιμάσουμε μερικά μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας.
Το βίντεο της συνταγής
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 49637
Εμφανίσεις σήμερα: 11
Νέο σχόλιο