Ομελέτα λαχανικών

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2-3 αυγά
  • 1 μανιτάρι κομμένο σε φέτες
  • ½ πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
  • 2 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κρεμμύδι μικρό, κομμένο σε φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο

Διαδικασία συνταγής

  1. Ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι ή το βούτυρο, σε δυνατή φωτιά.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
  3. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε 10". Προσθέτουμε τα ντοματίνια.
  4. Σπάμε τα αβγά μέσα σε μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και τα «χτυπάμε».
  5. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30". Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα.
  6. Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και από επάνω είναι σχεδόν έτοιμη, την διπλώνουμε στη μέση , αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεΐνη. Επίσης, είναι πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και βιταμίνης D.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν την ώρα που σπάτε το αυγό, σας πέσει τσόφλι μέσα στο σκεύος, αφαιρέστε το χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο κέλυφός του.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5878 Εμφανίσεις σήμερα: 10