Η ιστορία της πατάτας στην Ελλάδα
Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον ελληνικό λαό, διέταξε να ξεφορτώνονται επιδεικτικά τα φορτία με πατάτες στην αποβάθρα του Ναυπλίου κι έπειτα να φρουρούνται αυστηρά. Έτσι, ο λαός θεώρησε πως η πατάτα ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Σιγά σιγά ο κόσμος επιχειρούσε να τις κλέψει υπό την ανοχή των φρουρών, οι οποίοι είχαν διαταγές να κάνουν τα στραβά μάτια. Σύντομα όλο το φορτίο είχε κλαπεί και η εισαγωγή είχε πετύχει.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Κότσια χοιρινά με δενδρολίβανο και πορτοκάλι

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Χοιρινό
Βελουτέ πατάτας και καρότου με κάρυ

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Vegan, Vegetarian, Νηστίσιμες, Σούπες, Βελουτέ - Κρέμες, Σούπες λαχανικών
Πατατοσαλάτα με τόνο και φασολάκια

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες, Σαλάτες, Σαλάτες βραστές
Πεντανόστιμη πατατοσαλάτα

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά, Λαχανικά
Σολομός με πατάτες και καρότα στο φούρνο

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια
Πατατοσαλάτα με γιαούρτι

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ορεκτικά, Ορεκτικά, Κρύα ορεκτικά, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες, Σαλάτες, Σαλάτες βραστές
Πατάτες με πράσο ογκρατέν

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες
Ρολό κιμά γεμιστό με πατάτες φούρνου

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι, Χοιρινό