Η ιστορία της πατάτας στην Ελλάδα

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον ελληνικό λαό, διέταξε να ξεφορτώνονται επιδεικτικά τα φορτία με πατάτες στην αποβάθρα του Ναυπλίου κι έπειτα να φρουρούνται αυστηρά. Έτσι, ο λαός θεώρησε πως η πατάτα ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Σιγά σιγά ο κόσμος επιχειρούσε να τις κλέψει υπό την ανοχή των φρουρών, οι οποίοι είχαν διαταγές να κάνουν τα στραβά μάτια. Σύντομα όλο το φορτίο είχε κλαπεί και η εισαγωγή είχε πετύχει.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Κότσια χοιρινά με δενδρολίβανο και πορτοκάλι
Κότσια χοιρινά με δενδρολίβανο και πορτοκάλι

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Χοιρινό

Βελουτέ πατάτας και καρότου με κάρυ
Βελουτέ πατάτας και καρότου με κάρυ

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Vegan, Vegetarian, Νηστίσιμες, Σούπες, Βελουτέ - Κρέμες, Σούπες λαχανικών

Πατατοσαλάτα με τόνο και φασολάκια
Πατατοσαλάτα με τόνο και φασολάκια

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες, Σαλάτες, Σαλάτες βραστές

Πεντανόστιμη πατατοσαλάτα
Πεντανόστιμη πατατοσαλάτα

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά, Λαχανικά

Σολομός με πατάτες και καρότα στο φούρνο
Σολομός με πατάτες και καρότα στο φούρνο

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια

Πατατοσαλάτα με γιαούρτι
Πατατοσαλάτα με γιαούρτι

λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ορεκτικά, Ορεκτικά, Κρύα ορεκτικά, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες, Σαλάτες, Σαλάτες βραστές

Πατάτες με πράσο ογκρατέν
Πατάτες με πράσο ογκρατέν

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ορεκτικά, Ορεκτικά, Ζεστά ορεκτικά, Λαχανικά, Λαχανικά διάφορες

Ρολό κιμά γεμιστό με πατάτες φούρνου
Ρολό κιμά γεμιστό με πατάτες φούρνου

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Μοσχάρι και βουβάλι, Χοιρινό