Μηλόπιτα με αχλάδια και καρύδια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη γέμιση

  • 5 μήλα
  • 2 αχλάδια
  • 5-6 δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • ½ φλιτζ. καρύδια
  • 250γρ. μαργαρίνη
  • 1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. κακάο άγλυκο

για τη ζύμη

  • 5 αυγά
  • 1½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1½ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε ταψάκι την μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο., τη καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Βάζουμε στο φούρνο το ταψί στους 180οC μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη και η ζάχαρη. Παράλληλα όσο λιώνουν τα υλικά στο φούρνο καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μήλα και τα αχλάδια.
  2. Ανακατεύουμε καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και την κανέλα στο ταψί και στρώνουμε τα μήλα, τα αχλάδια απλώνουμε παντού τα καρύδια και τα δαμάσκηνα. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με το κακάο με σουρωτήρι τσαγιού.
  3. Χτυπάμε σε μίξερ τα αυγά προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγά-σιγά το αλεύρι. Περιχύνουμε τα φρούτα με τη ζύμη και ψήνουμε στους 180οC για 40 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Το αχλάδι αποτελεί εξαιρετική επιλογή φρούτου για άτομα που ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα και δυσλειτουργίες του πεπτικού συστήματος λόγω των φυτικών  ινών που περιέχει. Λόγω των φυτικών ινών...
Το μήλο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, φλαβονοειδείς ουσίες, κάλιο και βιταμίνη C. Οι φυτικές του ίνες συμβάλλουν στη συγκράτηση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης και στην καλή...
Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3915 Εμφανίσεις σήμερα: 0