Μηλόπιτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 3-4 μήλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 6 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κοφτή κανέλα
  • 1 φλιτζ. καρυδόψιχαΤα καρύδια αφού αφαιρεθεί το σκληρό εξωτερικό τους τσόφλι. κοπανισμένη
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα και ο χυμός του)
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1½ φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 125γρ. μαργαρίνη
  • 4 αυγά
cooklila
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Βάζουμε το βούτυρο σε ταψάκι και το απλώνουμε. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μισοφέγγαρα. Καλύπτουμε το ταψάκι με μήλα και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με καστανή ζάχαρη, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. και 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, κανέλα και καρύδια.
  2. Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο για 10-12 λεπτά. Χτυπάμε με μίξερ τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκαΧτυπημένα ασπράδια αυγού μαζί με ζάχαρη. και τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Προσθέτουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  4. Όταν βγάλουμε την μηλόπιτα από το φούρνο την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα ώστε τα μήλα να είναι από πάνω.

Αυτό το ήξερες

Το μήλο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, φλαβονοειδείς ουσίες, κάλιο και βιταμίνη C. Οι φυτικές του ίνες συμβάλλουν στη συγκράτηση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης και στην καλή...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4453 Εμφανίσεις σήμερα: 2