Εύκολη μηλόπιτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (3 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

για τη γέμιση

  • 5 μήλα
  • 250γρ. μαργαρίνη
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα

για τη ζύμη

  • 5 αυγά
  • 1½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1½ φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε ταψάκι την μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο., τη ζάχαρη και την κανέλα. Βάζουμε στο φούρνο το ταψί στους 180οC μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη και η ζάχαρη. Παράλληλα όσο λιώνουν τα υλικά στο φούρνο καθαρίζουμε και κόβουμε σε μισοφέγγαρα τα μήλα.
  2. Ανακατεύουμε καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και την κανέλα στο ταψί και στρώνουμε τα μήλα. Χτυπάμε σε μίξερ τα αυγά προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν.
  3. Περιχύνουμε τα μήλα με τη ζύμη και ψήνουμε στους 180οC για 40 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Το μήλο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, φλαβονοειδείς ουσίες, κάλιο και βιταμίνη C. Οι φυτικές του ίνες συμβάλλουν στη συγκράτηση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης και στην καλή...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3378 Εμφανίσεις σήμερα: 0