Μελιτζανοσαλάτα αγιορείτικη

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 100ml ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3-4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Ψήνουμε στα κάρβουνα τις μελιτζάνες και την πιπεριά. Αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να τις ψήσουμε στα κάρβουνα, τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα δε θα είναι το ίδιο.
  2. Ψήνουμε τις μελιτζάνες για περίπου 8 με 10 λεπτά. Η φλούδα τους πρέπει να είναι μαύρη και το εσωτερικό μαλακό. Το ίδιο και η πιπεριά, την ψήνουμε μέχρι να μαυρίσει ελαφρώς. Αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε τρυπητό για 15 περίπου λεπτά. Σε μπολ, διαλύουμε με πιρούνι τη σάρκα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Εναλλακτικά, μπορούμε να περάσουμε σε μούλτι τα υλικά όλα μαζί. Δοκιμάζουμε τη μελιτζανοσαλάτα και προσθέτουμε κατά βούληση επιπλέον αλάτι, πιπέρι ή ξύδι.

Αυτό το ήξερες

Το όνομά της προέρχεται από την ιταλική "melanzana" και κατάγεται από την Ασία. Στην Ευρώπη, τη μελιτζάνα καλλιεργούν κυρίως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της...
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Ο μαϊντανός χρησιμοποιήθηκε απο τους αρχαίους πρώτα σαν φάρμακο. Οι ιδιότητες του πολυάριθμες: είναι πλούσιος σε κάλιο, βιταμίνες Α και C, Κ και Β-12 καθώς και σε βήτα- καροτένιο. Επιπλέον, είναι μια...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3531 Εμφανίσεις σήμερα: 4