Φασόλια σαλάτα λεμονάτη

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 250γρ. φασόλια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • ½ πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ αφού πρώτα τα πλύνουμε καλά. Την επόμενη μέρα τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μεγάλο μπόλ που θα χωρέσει και τα φασόλια. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Αφού κρυώσουν λίγο τα φασόλια τα ανακατεύουμε με τα λαχανικά, τον μαϊντανό και τη σως. Σερβίρουμε την σαλάτα μας χλιαρή ή κρύα.

Αυτό το ήξερες

Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
Τα φασόλια προσφέρουν στον οργανισμό μας πρωτεΐνες, άμυλο, φυτικές ίνες, βιταμίνες της ομάδας Β, μαγνήσιο και κάλιο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 21490 Εμφανίσεις σήμερα: 1