Τα σέσκουλα όπως όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Τα φύλλα τρώγονται κυρίως βρασμένα.
Σέσκουλα σαλάτα με μήλο
Υλικά συνταγής
για τη σαλάτα
- 1 μπουκέτο σέσκουλα
- 1 ρίζα μαρούλι
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 ξινόμηλο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μικρά ζάρια
- μείγμα φρέσκων μυρωδικών (μαϊντανό, άνηθο, κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική.)
για το dressing
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πετιμέζι
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε πολύ καλά τα σέσκουλα και το μαρούλι και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και μυρωδικά.
- Βάζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά. Χτυπάμε με μιξεράκι ή μέσα σε βαζάκι το dressing και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά. Αν χρειάζεται καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με περισσότερο αλάτι. Σερβίρουμε αμέσως.
Αυτό το ήξερες
Κάποτε, στα χωριά, με τον πολτό απο άβραστα σέσκουλα θεράπευαν την πυτιρίδα, την κασσίδα και τις ψείρες. Επιπλέον, πίνανε το ζωμό από τα βραστά σέσκουλα μαζί με λίγο λάδι καθώς θεωρείτω καθαρκτικός...
Το πετιμέζι είναι ο συμπυκνωμένος χυμός από το βράσιμο του μούστου. Είναι γλυκό, δεν έχει ημερομηνία λήξης και μπορεί να είναι είτε σκούρο είτε ανοιχτόχρωμο, ανάλογα με την ποικιλία του σταφυλιού που...
Το πετιμέζι που προέρχεται από το βρασμό του μούστου είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, λόγω της ροσβερατρόλης και γενικά έχει παρόμοιες ιδιότητες με αυτές του σταφυλιού. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7889
Εμφανίσεις σήμερα: 5
Νέο σχόλιο