Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σταφίδες

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 φλιτζ. ηλιέλαιο
  • 2½ φλιτζ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. σταφίδες ξανθές
  • 4 φλιτζ. νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 ξύλο κανέλα
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και καβουρδίζουμεΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών, σε φουρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. το σιμιγδάλι. σοτάρουμε μέχρι να πάρει το σιμιγδάλι ένα καστανό χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταφίδες και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να δέσειΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. το σιρόπι. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα τη φλούδα λεμονιού και το ξύλο κανέλας. Προσθέτουμε στο σιμιγδάλι τις σταφίδες και περιχύνουμε με το σιρόπι.
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ο χαλβλάς. Σερβίρουμε σε ατομικά φορμάκια ή μπολάκια.

Αυτό το ήξερες

  Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό, που μπορεί κανείς να βρει σε διάφορες παραλλαγές σε διάφορες χώρες των Βαλκανίων, της Μεσογείου και της Mέσης Ανατολής. Δεν είναι γνωστό...
Μέσα στο χαλβά ή σαν διακόσμηση μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, κυρίως αμύγδαλα και σταφίδες. Μπορούμε επίσης να αρωματίσουμε με μπαχαρικά όπως βανίλια, γαρύφαλλα, κανέλα, κάρδαμο ή κρόκο....

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6157 Εμφανίσεις σήμερα: 0