Οι ευεργετικές ιδιότητες του μανταρινιού.

Τα μανταρίνια ανήκουν στην οικογένεια των εσπεριδοειδών. Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε κάλιο, φλαβονοειδή, βιταμίνη C, βιταμίνη Α και ειδικά σε κάποια καροτενοειδή, στα οποία οφείλεται και το έντονο πορτοκαλί τους χρώμα. Μετά από μελέτες έχει αποδειχθεί ότι το μανταρίνι, στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής και ζωής, βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου του ήπατος, του διαβήτη, των καρδιοπαθειών αλλά και των εγκεφαλικών επεισοδίων. Επιπλέον, τα μανταρίνια είναι αποχρεμπτικά και ιδανικά για την αντιμετώπιση της πρωινής ναυτίας. Εξίσου πλούσιος και ευεργετικός με την σάρκα έχει αποδειχθεί και ο φλοιός των μανταρινιών, ο οποίος κάνει καλό στην πέψη και την κοιλιά αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Μαρμελάδα μανταρίνι κλασική
Μαρμελάδα μανταρίνι κλασική

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Νηστίσιμες

Μανταρινάδα

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες

Μαρμελάδα μανταρίνι

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας

Γλυκό μανταρίνι (κλημεντίνες)

περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Γλυκά, Γλυκά του κουταλιού