Ζελέ με φρέσκα φρούτα και αφρώδη οίνο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φλιτζ. αφρώδης οίνος (λευκός)
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ζελατίνη
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 2 βερίκοκα
  • 3 φράουλες
  • 1 νεκταρίνι
  • 4-5 κεράσια χωρίς το κουκούτσι
  • λίγο σπορέλαιο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Λαδώνουμε ελάχιστα τα μπολάκια που θα χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε τα φρούτα σε ζάρια και τα κεράσια στη μέση. Τα ανακατεύουμε μαζί και τα μοιράζουμε σε 4 γυάλινα μπολάκια.
  2. Σε μπολ βάζουμε 2 κ.σ. από το κρασί και τη ζελατίνα για ένα λεπτό να μαλακώσει.
  3. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100οC. τη ζάχαρη με το μισό από το κρασί, μέχρι να διαλυθεί. Ανακατεύουμε διαρκώς.
  4. Αποσύρουμε από φωτιά προσθέτουμε τη ζελατίνα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα του κρασιού ισόποσα στα φρούτα. Βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο και αφήνουμε μέχρι να σφίξει το ζελέ. Περίπου 6 ώρες.
  6. Σερβιρουμε δροσερό. Σε περίπτωση που έχουμε καλεσμένους μπορούμε να φτιάξουμε το ζελέ σε κολωνάτα ποτήρια για να το σερβίρουμε αμέσως.

Αυτό το ήξερες

Ο αφρώδης οίνος είναι μία κατηγορία κρασιού, ο οποίος περιέχει διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται κατά τη ζύμωση. Η σαμπάνια αποτελεί ονομασία προέλευσης και είναι αφρώδης οίνος που παράγεται από...
Το κεράσι είναι ο καρπός της κερασιάς. Υπάρχουν τα γλυκά και τα ξινά κεράσια ή αλλιώς βύσσινα. Τα κεράσια είναι πλούσια σε σίδηρο και γι' αυτό το λόγο ενδύκνεινται στην αναιμία. Ακόμη έχουν υψηλή...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Προτιμήστε αφρώδη οίνο Ζίτσας.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2384 Εμφανίσεις σήμερα: 1