Μαρμελάδα κεράσι με κομμάτια φρούτου

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κεράσια (ζυγισμένα αφού βγάλουμε τα κουκούτσια)
  • 800γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 βαζάκια των 200-250γρ.

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα κεράσια από κουκούτσια και κρατάμε αυτά που δεν έχουν χτυπήματα ή αλλοιώσεις στη σάρκα τους. Δεν περνάμε τα κεράσια από μπλέντερ, τα πιέζουμε με το χέρι μας ώστε να διαλυθούν ελαφρώς και να έχουμε κομμάτια φρούτου μέσα στη μαρμελάδα μας.
  2. Βάζουμε τα φρούτα και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και βάζουμε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ξαφρίζουμε την μαρμελάδα μας. Ανακατεύουμε ελφρά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
  3. Βράζουμε για περίπου 35 λεπτά, ελέγχουμε αν έδεσε η μαρμελάδα και μοιράζουμε σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα. Μόλις κρυώσει η μαρμελάδα σφραγίζουμε και αποθηκεύουμε.

Αυτό το ήξερες

Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι...
Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας: 1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε  ανάποδα να...
Το κεράσι είναι ο καρπός της κερασιάς. Υπάρχουν τα γλυκά και τα ξινά κεράσια ή αλλιώς βύσσινα. Τα κεράσια είναι πλούσια σε σίδηρο και γι' αυτό το λόγο ενδύκνεινται στην αναιμία. Ακόμη έχουν υψηλή...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Οι σπιτικές μαρμελάδες διατηρούνται σε σκιερό και δροσερό μέρος και όταν ανοιχτούν, στο ψυγείο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8617 Εμφανίσεις σήμερα: 3