Γλυκό κεράσι

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.3 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά κεράσια (πετροκέρασα ή σκληρά κεράσια)
  • 1½ κιλό ζάχαρη
  • 5 λεμόνια (ο χυμός τους)
cooklila
Δυσκολία: δύσκολες
Ποσότητα: 2-3 βάζα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τα κεράσια και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε μπόλ, περιχύνουμε με το χυμό από 4 λεμόνια και τα αφήνουμε να σταθούν για τουλάχιστον 1 ώρα.
  2. Πάνω από λεκανάκι ή μπολ ξεκινάμε την αφαίρεση των κουκουτσιών. Χρησιμοποιούμε το ειδικό εργαλείο ή ένα τσιμπιδάκι για τα μαλλιά για να αφαιρέσουμε το κουκούτσι. Σε κάθε περίπτωση φοράμε γάντια και βγάζουμε το κουκούτσι με προσοχή για να μείνουν τα κεράσια μας ολόκληρα και σφιχτά.
  3. Αφού καθαρίσουμε τα κεράσια τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη εναλλάξ για να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το ζουμί που έχει τρέξει στο λεκανάκι όση ώρα καθαρίζαμε τα κεράσια από τα κουκούτσια. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας (φορώντας γάντια) για να μην τραυματίσουμε τα κεράσια.
  4. Αφήνουμε τα κεράσια με την ζάχαρη για 12 ώρες (ένα βράδυ) σε δροσερό μέρος. Την επόμενη βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το γλυκό μας χαμηλώνουμε στο πολύ χαμηλό και αρχίζουμε να ξαφρίζουμε. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για 15 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Την επόμενη μέρα αφαιρούμε τα κεράσια από το σιρόπι και προσθέτουμε σε αυτό το χυμό από 1 λεμόνι. Το σιγοβράζουμε μέχρι να δέσειΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο.] το σιρόπι. Προσθέτουμε τα κεράσια με προσοχή να μην μας πιτσιλίσει το σιρόπι, κουνάμε την κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από την φωτιά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Αυτό το ήξερες

Το κεράσι είναι ο καρπός της κερασιάς. Υπάρχουν τα γλυκά και τα ξινά κεράσια ή αλλιώς βύσσινα. Τα κεράσια είναι πλούσια σε σίδηρο και γι' αυτό το λόγο ενδύκνεινται στην αναιμία. Ακόμη έχουν υψηλή...
Για να καταλάβουμε αν έδεσε το σιρόπι μας για ένα γλυκό του κουταλιού παίρνουμε μια κουταλιά και την αδειάζουμε σε πιατάκι. Αν το σιρόπι χύνεται σαν νερό δεν είναι έτοιμο. Όταν θα κυλάει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 10930 Εμφανίσεις σήμερα: 0