Μαριναρισμένα ψητά λαχανικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 10 πιπεριές κέρατα (πράσινες και κόκκινες)
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 500γρ. μανιτάρια πλευρώτουςΜανιτάρια μεγάλα τα οποία μαγειρεύονται πολύ ωραία στη σχάρα, τηγανιτά, αλλά και ψητά.

για τη μαρινάδα

  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ½ λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 κ.γ. θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά.
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. βασιλικόςΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. αποξηραμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάδα και μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. τα λαχανικά για μιάμιση ώρα. Τα ψήνουμε σε σχάρα ξεκινώντας με αυτά που χρειάζονται περισσότερο χρόνο (κολοκυθάκια, μελιτζάνες), συνεχίζουμε με τις πιπεριές και στο τέλος βάζουμε τα μανιτάρια που θέλουν ελάχιστο χρόνο.
  2. Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε στο γκριλ.
  3. Σερβίρουμε περιχύνοντας με την υπόλοιπη μαρινάδα.

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Το κολοκύθι είναι καλή πηγή μαγγανίου και βιταμίνης C. Είναι επίσης πηγή βιταμίνης Α, ασβεστείου, καλίου, φωσφόρου, φυτικών ινών, φυλλικού οξέους και αντιοξειδωτικών ουσιών. Υπάρχουν μελέτες που...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 32530 Εμφανίσεις σήμερα: 3