Μακαρονοσαλάτα με λιαστή ντομάτα και βασιλικό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. βίδες (ή φιογκάκια, ριγκατόνι)
  • 1 βαζάκι λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση ή στα τρία
  • 150γρ. τυρί φέτα κομμένο σε κύβους
  • ½ φλιτζ. ρόκα baby
  • ½ φλιτζ. βασιλικός φρέσκοκομμένα φύλλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο απο τις λιαστές ντομάτες
  • 4 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. λεμόνι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  2. Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο., συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.
  3. Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το ελαιόλαδο απο τις λιαστές ντομάτες,το ελαιόλαδο, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα καλά.
  4. Αφού κρυώσουν τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα κια προσθέτουμε τη ρόκα, το βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. , τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., και τις λιαστές ντομάτες.
  5. Ανακατεύουμε καλά και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. επιπλέον με αλάτι και πιπέρι όπως επιθυμούμε.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Οι λιαστές ντομάτες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και είναι το παραδοσιακό μέσο για να γευόμαστε, όλη τη χρονιά, το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό.
Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 5882 Εμφανίσεις σήμερα: 2