Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Μακαρονοσαλάτα με μυρωδικά, λαχανικά και λιαστή ντομάτα
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο πένες ριγέ ή άλλο κοντό ζυμαρικό
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λεπτές φέτες ή ζάρια
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λεπτές φέτες ή ζάρια
- 1 βαζάκι λιαστές ντομάτες κομμένες στα 3
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
- ½ φλιτζ. δυόσμος ψιλοκομμένα φύλλα
- 1 φλιτζ. καλαμπόκι
- 4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι
για τη σως
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο απο τις λιαστές ντομάτες
- 4 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. λεμόνι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε κοχλάζων αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά.
- Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να ''κρατάει'' λίγο. συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.
- Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το ελαιόλαδο απο τις λιαστές ντομάτες,το ελαιόλαδο, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα καλά.
- Αφού κρυώσουν τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα και προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το κρεμμυδάκι, τα μυρωδικά, τα αγγουράκια τουρσίΤρόπος συντήρησης τροφίμων σε ξύδι. και το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα..
- Ανακατεύουμε καλά και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. επιπλέον με αλάτι και πιπέρι όπως και αν το επιθυμούμε.
Αυτό το ήξερες
Οι λιαστές ντομάτες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και είναι το παραδοσιακό μέσο για να γευόμαστε, όλη τη χρονιά, το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 28248
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο