Πένες με μυρωδικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. πένες
  • ½ φλιτζ. βασιλικόςΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. φρέσκος (ψιλ/να φύλλα) ή 1 κ.σ. κοφτή ξερός
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ⅓ φλιτζ. μαϊντανός (ψιλ/να φύλλα)
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 100γρ. φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε το νερό (5 λίτρα) σε μία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  2. Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντεΣτο δόντι. Φαγητό, κυρίως ζυμαρικά αλλά και λαχανικά, μαγειρεμένο τόσο όσο να "κρατάει" λίγο. συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
  3. Αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε στις πέννες τα μυρωδικά, περιχύνουμεΡίχνω πάνω στο κρέας μέρος από τα υγρά του ή το ζωμό του για να μην ξεραθεί. με το μείγμα ελαιόλαδου και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. αν χρησιμοποιούμε. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο για να πάρουν γεύση τα ζυμαρικά.
  4. Σερβίρουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν θέλετε να περιλάβετε μια σαλάτα ζυμαρικών σε μπουφέ ή πάρτυ μπορείτε να την σερβίρετε σε χαμηλά ποτήρια με μικρό πιρουνάκι ώστε κάθε καλεσμένος να έχει την ατομική του σαλάτα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 14436 Εμφανίσεις σήμερα: 0