Οι θεραπευτικές ιδιότητες της σοκολάτας και του κακάου ήταν γνωστές από την εποχή των Αζτέκων. Θεωρείτω πως χαρίζει μακροζωΐα και παρόλο που περιέχει καφεΐνη πίστευαν πως βοηθά στις αυπνίες και τις...
Μάφινς με φρούτα του δάσους και σοκολάτα κουβερτούρα
Υλικά συνταγής
- 320γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- 180γρ. βούτυρο
- 200γρ. ζάχαρη άχνη
- 6γρ. αλάτι
- 180γρ. αυγά
- 180γρ. γάλα
- 250γρ. φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα)
- 85γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 20-24 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αφήνουμε τα φρούτα του δάσους σε τρυπητό να ξεπαγώσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν σε μια μπασίνα μαζί. Αναμειγνύουμε σε κάδο μίξερ μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε αρχικά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Ανακατεύουμε τα φρούτα του δάσους και την κουβερτούρα με μια δυό κουταλιές αλεύρι. Τα κρατάμε στην άκρη.
- Χαμηλώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα το μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά σιγά-σιγά. Κάθε φορά που προσθέτουμε ένα αυγό προσέχουμε να κατεβάζουμε από τα τοιχώματα του μπολ τα υλικά που ''ξεφεύγουν'' και να τα βοηθάμε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα με το μείγμα αλευριού-μπέικιν. Όταν το μείγμα είναι ομοιογενές σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα τα φρούτα και τα κομματάκια κουβερτούρας. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή μαρίζ ενσωματώνουμε τα υλικά στο μείγμα.
- Βάζουμε χαρτάκια στις θήκες για μάφινς και υπολογίζουμε περίπου 60γρ. μείγμα για κάθε μάφιν (περίπου στα 2/3 γεμίζουμε κάθε θήκη). Ψήνουμε στους 200οC μέχρι να ροδίσουν Ψήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από πάνω και αν καρφώσουμε στο κέντρο ένα μαχαιράκι να βγει στεγνό. Θα χρειαστούν περίπου 15-20 λεπτά ψήσιμο.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Η φράουλα ανήκει στην κατηγορία των ροδοειδών. Στην Ευρώπη, η καλλιέργεια άγριας φράουλας ξεκίνησε το μεσαίωνα στη Ρώμη. Η φράουλα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς οι φαινόλες που περιέχει...
Τα μύρτιλα ή αλλιώς blueberries, είναι φρούτα υψηλής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσια σε βιταμίνη A, C και E, κάλιο, μαγνήσιο, μεταλλικά άλατα και φυτικές ίνες. Πιστεύεται πως τα μύρτιλα έχουν...
Τα κράνμπερι φυτρώνουν κατά κύριο λόγο στην Αμερική και στη βόρεια Ευρώπη. Είναι πλούσια σε βιταμίνες C, D, σίδηρο και κάλιο. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης τα κράνμπερι είναι φτωχά σε θερμίδες. Τα κόκκινα...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν αφήσουμε τα μάφινς να κρυώσουν, τα τυλίγουμε πολύ καλά με διαφανή μεμβράνη και τα διατηρούμε για 2 – 3 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τα τυλίξουμε με μεμβράνη και τα βάλουμε στο ψυγείο, διατηρούνται 5 με 7 μέρες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12506
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο