Μάφινς σοκολάτας με μύρτιλα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλιτζ. (καστανή) ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 100γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • μια πρέζα αλάτι
  • ½ φλιτζ. κακάο
  • 100γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 1 φλιτζ. μύρτιλα
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 14 κανονικά ή 20 μικρά τμχ.

Διαδικασία συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο μέσα σε μία μπασίνα. Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2. Σε άλλη μπασίνα χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα μία δόση από το αλεύρι και λίγο γάλα διαδοχικά μέχρι να χυλώσει το μείγμα.
  4. Ψιλοκόβουμε με μεγάλο μαχαίρι την σοκολάτα και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά. Αλευρώνουμε ελαφρά τα μύρτιλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με μαριζ. Βάζουμε χαρτάκια για μάφινς στις θήκες και μοιράζουμε το μείγμα. Το μείγμα να μην ξεπερνάει τα 2/3 της θήκης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160οC για 20-25 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Τα μύρτιλα ή αλλιώς blueberries, είναι φρούτα υψηλής διατροφικής αξίας. Είναι πλούσια σε βιταμίνη A, C και E, κάλιο, μαγνήσιο, μεταλλικά άλατα και φυτικές ίνες. Πιστεύεται πως τα μύρτιλα έχουν...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2225 Εμφανίσεις σήμερα: 3