Κριθαράκι με φρέσκα μυρωδικά και παρμεζάνα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα κριθαράκι
  • 2⅓ κούπες ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 400γρ. ντομάτες κομμένες κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε φέτες
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
  • 6 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
  • 6 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
  • 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 100γρ. παρμεζάνα σε κύβους(1 φλιτζ. τσαγιού)
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
  • 2 κλαδάκια δυόσμος
  • 2 κλαδάκια βασιλικόςΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος.
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε κατσαρόλα, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να μαραθούν οι πιπεριές ελαφρά και να γυαλίσει το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε τις ντομάτες (φρέσκιες και λιαστές) και αφήνουμε για 2 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε τον ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. και το μπούκοβο. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Αποσύρουμε από τη φωτιά 1 λεπτό αφού πάρει βράση και προσθέτουμε τις ελιές, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και την παρμεζάνα.
  3. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το κριθαράκι να τραβήξει τα υγρά. Θα χρειαστεί περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια – δυό φορές. Η συγκεκριμένη συνταγή δεν χρειάζεται επιπλέον αλάτι αλλά αν χρησιμοποιήσετε κάντε το με προσοχή.

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Το κριθαράκι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες. Προσφέρει στον οργανισμό ενέργεια η οποία απελευθερώνεται στο σώμα μας αργά. Περιέχει ελάχιστες ποσότητες λίπους και είναι εύπεπτο. Είναι πλούσιο...
Τα φρέσκα φύλλα δυόσμου ανακουφίζουν από τους πόνους των ρευματισμών, αν τα τρίψουμε στα σημεία που πονάμε. Επίσης, σταματούν τον πονοκέφαλο, αν τα τρίψουμε στο μέτωπό μας. Το τσάι του δυόσμου είναι...
Η ρίγανη εδωδιμεί σε όλα τα ήπια κλίματα και κυρίως στην λεκάνη της μεσογείου. Ο δυνατός ήλιος βοηθάει στο καλύτερο και πιο έντονο άρωμα της ρίγανης.  Η ρίγανη έχει απολυμαντικές ιδιότητες και...
Η παρμεζάνα είναι το τυρί με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, ενώ ταυτόχρονα έχει χαμηλά λιπάρα.
Ο βασιλικός είναι καλλωπιστικό φυτό με καταγωγή από το Ιράν και την Ινδία. Τα φύλλα του χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα ως καρύκευμα ή αφέψημα, ενώ το αιθέριο έλαιο που περιέχουν...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 4714 Εμφανίσεις σήμερα: 1